.
Andy Peelman
maandag 30 januari 2023

Andy Peelman: “Ik heb haar toch even op haar plaats gezet”

Hij kreeg giftige commentaar te lezen

Zowat iedereen in Vlaanderen lijkt de woke-discussie beu te zijn. Wat mag en kan je wel nog zeggen, wat beter niet, zowat iedereen heeft er een beetje het raden naar.

Veel mensen denken dan ook eens extra goed na voordat ze iets op sociale media posten, om geen discussies uit te lokken. Ook Andy Peelman. Al vindt hij dat het respect wel van twee kanten moet komen.

“Zo kreeg ik commentaar van een volger na mijn passage in ‘Code van Coppens’. ‘Als politieman kan hij nog niet op een buis klimmen’, verweet een dame mij. Ik zette haar even op haar plaats en kreeg als repliek dat ik als bekende figuur maar tegen giftige commentaren moest kunnen”, vertelt Andy in Tv Familie.

En dan stelt Andy zich de vraag of dat dan allemaal wel zo woke is. Woke is voor Andy een à la carte begrip dat te pas en te onpas gewijzigd wordt naarmate het iets of iemand goed uitkomt.

Dat sommige moppen niet meer kunnen, dat vindt Andy net zoals Urbanus ontzettend jammer. “Humor zou net de pleister op de wonde moeten zijn. Idem voor de censuur op oude afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’. Mogen mensen alsjeblieft zelf beslissen wat ze grappig vinden?”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman