.
Andy Peelman
zaterdag 3 september 2022

Andy Peelman: “Ik gaf die een tweede leven”

Het was een fijne vakantiejob

Vakantiejobs, soms waren het plezante jobs, soms iets minder leuk. Maar we verdienden er iets mee bij en dat was natuurlijk het belangrijkste. Andy Peelman koestert goeie herinneringen aan zijn vakantiejob in het recyclagepark van Lebbeke.

Al was het niet altijd even plezant. “Als het regent, moet je daar ook staan en dan is het vaak de taak van de jobstudent om de mensen wegwijs te maken. Op het einde van de dag moet je ook heel het recyclagepark opkuisen. Met een gewone borstel”, lacht Peelman in Story.

Door die vakantiejob te doen, toonde Andy ook vaak zijn goed hart. “Mensen brachten spullen binnen – radio’s, kastjes, noem maar op – die eigenlijk nog best wel in orde waren. Die gaf ik dan thuis een tweede leven.”

En dat was niet altijd naar de zin van Andy’s moeder die zich vaak afvroeg wat Andy nu weer had meegebracht. Maar dat trok Andy hem niet aan.

Door zijn fijne tijd bij het recyclagepark, gaat Andy nu nog steeds graag naar het recyclagepark. “Ook omdat je er mensen tegenkomt die je kent of nieuwe personen leert kennen. Arm of rijk, jong of oud: iedereen komt er. En ik weet trouwens nog altijd perfect wat in welke container moet.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman