.
Andy Peelman
vrijdag 27 januari 2023

Andy Peelman: “Iedereen is dat kotsbeu”

En hij ook

‘Woke’, het is een term die de laatste jaren enorm zijn opmars maakt in ons land en daarbuiten en waar ondertussen al vele discussies zijn over ontstaan. Wat is ‘woke’ zijn nu precies, hoe doe je dat, hoe ver ga je daarin, het is iets waar iedereen zijn eigen invulling aan heeft.

Maar het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Want voor je het weet schop je iemand tegen de schenen van zodra je een uitspraak doet of een mopje maakt.

“Wat mij opvalt is dat iedereen het woke-debat kotsbeu is, maar eraan blijft deelnemen. Laat ons in plaats van woke de term ‘gezond boerenverstand’ gebruiken”, zegt Andy in Tv Familie.

Dat vraagt natuurlijk om wat meer uitleg en die geeft Peelman met plezier. “Zit verdraagzaam en respectvol zijn niet in ieder van ons? Op den duur moet je elk woord vijf keer wikken en wegens alvorens je één zin durft uit te spreken. Onze samenleving is een langetenenmaatschappij geworden.”

Ook Andy denkt meer en meer na over wat hij op sociale media post en wat hij erbij schrijft. Je kan maar beter oppassen. “Al is het vaak onbewust dat ik erover nadenk. Maar respect moet van twee kanten komen.”

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman