.
Andy Peelman
zaterdag 25 februari 2023

Andy Peelman: “Dat zit niet in je spoedoutfit”

Hij kreeg vaak dezelfde vraag

Een job in een ziekenhuis, het valt niet te onderschatten. Vraag dat maar aan Andy Peelman en Dominique Persoone. Voor Andy was het een fantastische ervaring, maar het was goed voor één keer.

“Ik vond het zwaar. Ik zat dan nog in een luxepositie, ik kon kiezen wat ik deed of niet. Alles wat met lichaamssappen te maken heeft. Ik zei: ‘Mannen, nee. Het gaat niet, ik geef geld om het niet te moeten doen.’ Maar wie in de zorg zit, moet het doen, hé”, zegt Andy in Tv Familie.

De job is dus niet bepaald op het lijf van Andy geschreven. Bij Dominique was dat anders. Ook zijn moeder zag in hem een echte zorgkundige.

“Jij was nog een goede verpleger geweest’, zei ze toen ik haar belde. En eerlijk gezegd, ik denk dat ook. Ik ben 54, ik ga niet meer veranderen en blijf gewoon chocolatier, maar ik vind dit echt een hele coole job.”

Als chocolatier kreeg Dominique tijdens zijn stage vaak de vraag of hij geen pralines bij zich had. Maar hij moest de mensen vaak teleurstellen. “Pralines zitten niet in je spoedoutfit, hé. Pralines zijn niet voor niets een fijn cadeau als je op ziekenbezoek gaat. Chocolade is magic!”