.
Andy Peelman
zaterdag 5 maart 2022

Andy Peelman: “Dat moet niet evident zijn”

Het liet een diepe indruk na

Nieuws zoals het drama in de crèche van Mariakerke, bij Gent, dat slaat toch altijd in als een bommetje. Je mag het als ouder niet gedroomd hebben dat er iets met je kind gebeurt in de crèche. En ook bekend Vlaanderen wil liever niet dat hun grootste nachtmerrie ooit werkelijk wordt. In Tv Familie praat Andy Peelman over wat het drama met hem deed. Hij en zijn vrouw Tine zijn in verwachting van een tweede kindje.

“Als je kinderen hebt, sta je sowieso stil bij zo’n vreselijk nieuws. Na de geboorte van Feline heeft Tine ervoor gekozen om huismoeder te zijn. Achteraf gezien was dat met al dat coronagedoe de juiste beslissing. Onze tweede dochter zal evenmin naar de kinderopvang worden gebracht.”

Al begrijpt Andy wel dat dat niet voor alle ouders haalbaar is. “Ik kan me ook voorstellen dat het niet evident is om uit te maken welke crèche al dan niet geschikt is. Ik denk dat je moet vertrouwen op de reputatie van een crèche en eerdere evaluaties. In het geval van de crèche in Mariakerke, is het moeilijk oordelen, want ik was er niet bij. Maar wat die ouders meemaken, is uiteraard afschuwelijk.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman