.
News Image

Andy Peelman: “toen viel ik flauw”

Naast spinnen heeft Andy Peelman nog een grote angst.


Andy Peelman heeft schrik van spinnen. “Ik zat enige tijd geleden naar televisie te kijken toen ik ineens een spin zag lopen. Ik schrok zo hard dat ik een meter in de lucht veerde en hevig riep,” onthult De Buurtpolitie-acteur in Primo. “En weet je wat grappig was? Die spin schrok ook, echt waar, die sprong ook. Weliswaar geen meter, maar toch,” lacht Andy.



Maar spinnen is niet het enige dat de nochtans erg avontuurlijk ingestelde Andy Peelman angst inboezemt. Ook tandartsen zijn niet zijn beste vriend. “Ik vergeet nooit het moment dat ik die ene wijsheidstand heb laten trekken,” rakelt Andy Peelman de traumatische ervaring op in het weekblad. Het begon al goed toen Andy een half uur te laat arriveerde op de afspraak en toen moest hij nog plaatsnemen in “die martelstoel”. Toen hij zijn mond opendeed was het enige wat de tandarts zei: “Oei, oei, oei.” “Als er iets is dat ze niet mogen doen, dan is het wel negatieve commentaar geven als ze aan mij bezig zijn. Dan word ik nog nerveuzer,” geeft Andy Peelman toe in Primo.



Het ‘gekoter’ in zijn mond wist Andy Peelman te doorstaan, maar nadien moest de wonde nog dichtgenaaid worden. Dat was er teveel aan voor de acteur. “Dat heb ik niet meer bewust meegemaakt. Ik was ondertussen al flauwgevallen,” geeft Andy Peelman toe.