.
News Image

Andy Peelman: “ik zie mijn baby nog niet graag”

Opvallende uitspraak van de populaire acteur uit De Buurtpolitie.


Andy Peelman en zijn echtgenote Tine beleefden 25 juli jongstleden de mooiste dag uit hun leven toen hun dochtertje Feline geboren werd. Al snel liet Andy via sociale media weten dat hij een trotse papa is. Toch deed hij nu op Qmusic een uitspraak die kan tellen…



“Ik kan niet oprecht zeggen dat ik mijn dochter al graag zie,” vertelt Andy Peelman wanneer hij op Qmusic te gast is bij ‘De Meeloper’ van Sam De Bruyn. “Dat weent, dat eet, dat schijt, dat doet niets.” Een uitspraak die online voor heel wat ophef zorgt, maar die niet uitzonderlijk is, aldus enkele experts die in Het Laatste Nieuws aan het woord komen.



“Ik mag het allemaal niet luidop zeggen, want dan ben je een onmens, maar dat kind, als dat geboren wordt, dat is klein. Dat heeft negen maanden in de buik van de moeder gezeten. Als dat eruit komt, aan alle toekomstige papa’s en ook aan wie ooit al papa geworden is en het nooit durven zeggen heeft aan zijn vrouw: je ziet dat niet graag in het begin.” Presentator Sam De Bruyn beseft dat Andy Peelman mogelijk een taboe doorbreekt.



“Ik weet dat het een taboe is. Ik hoor iedereen al zeggen: “Wat zegt die nu?” maar je kan toch niet zeggen dat je dat meteen graag ziet, dat je daar meteen verliefd op bent? Dat moet toch letterlijk en figuurlijk groeien”, zegt Andy, waarna hij aan Sam vraagt of het onnozel is wat hij vertelt. “Misschien ben ik de uitzondering, maar bij mij is het niet het geval. In het begin is zo’n kindje iets plat.”



Andy Peelman vindt het normaal dat de mama wel meteen een band heeft met een kindje. Zij heeft het immers negen maanden gedragen en geeft borstvoeding, maar als papa moet die band groeien. “Je moet dat tijd geven.” Je voelt je immers ook wat nutteloos als vader, klinkt het bij Andy Peelman.



Experts vinden de uitspraak van Andy Peelman alvast niet zo uitzonderlijk. Het parcours van een mama verloopt immers anders dan dat van een papa. De zwangerschap en die eerste maanden beleeft een moeder heel intens, maar een papa moet natuurlijk ook stappen ondernemen om die band met hun kind te voeden, door ervoor te zorgen, een flesje te geven, een pamper te verversen, het kindje in bed te leggen,… Zo kweek je die band met het kleine wondertje immers veel sneller als vader.


Bio van Andy Peelman en Sam De Bruyn