.
News Image

Andrea Croonenberghs uit de bocht

Uitspraak Andrea Croonenberghs zorgt voor ergernis.


Andrea Croonenberghs heeft maandagavond een nogal ongelukkige uitspraak gedaan tijdens haar omroepwerk. De presentatrice moest maandagavond het Jaaroverzicht 2014 aankondigen en daarbij verwees ze naar een aantal nieuwsfeiten van het afgelopen jaar. 2014 was niet meteen een jaar om vrolijk van te worden, vertelde Andrea. Tot daar had niemand een probleem met haar uitspraak.We namen afscheid van heel wat bekende figuren, het ebolavirus woedde en ook de opwarming van de aarde bleef een topic. Ook de Grote Oorlog werd herdacht, een gele N-VA-golf overspoelde Vlaanderen en de Rode Duivels deden het België-gevoel weer toenemen, klonk het.



Diverse mensen stoorden zich aan de uitspraak over de N-VA. Andrea werd dinsdag dan ook aangesproken over dit voorval. Bij de VRT willen ze dat de omroepsters voorzichtig zijn. Op zich haalde Andrea gewoon enkele nieuwsfeiten aan en sprak ze zich niet uit pro of contra de N-VA.



De VRT wil besparen mss wel via #andreacroonenberghs ? #dtv verscheen op Twitter.



Net voor het jaareinde kan er nog wat zout op een slak bij #vrt #andreacroonenberghs was dan weer een andere tweet.



De meningen waren duidelijk verdeeld: Zijn ook de herdenking van de grote oorlog, de rode duivels en het Belgiëgevoel boos op #andreacroonenberghs ? @de_NVA



Volgens de VRT heeft Andrea geen politieke uitspraak gedaan en was dat eveneens haar bedoeling niet. Toch heeft de VRT er bij de omroepsters nog eens op aangedrongen om de deontologische code strikt te volgen.