.
Andrea Croonenberghs in Familie
woensdag 24 mei 2023

Andrea Croonenberghs: “Ik had toen zeker zwarte sneeuw gezien”

Ze heeft ook andere projecten

‘Flikken’, het programma draagt veel goede herinneringen met zich mee en ook Andrea Croonenberghs en Ludo Hellinx koesteren mooie momenten en herinneringen aan de periode dat ze in de populairste fictiereeks van Vlaanderen meespeelden.

“Ik weet nog goed dat ik van een draaidag thuiskwam en dikwijls tegen mijn partner zei: ‘Vandaag hebben we weer krom gelegen van het lachen.’ Dat had niet zelden met Ludo en Mark Tijsmans te maken. Ludo kan geweldig goed mensen imiteren”, lacht Andrea in Dag Allemaal.

Sinds een aantal jaar zien we Andrea niet zo heel vaak meer op televisie verschijnen. Ze was nog wel te zien in ‘Familie’, maar dat was zo’n beetje haar laatste grote rol op het kleine scherm. In het theater is ze wel nog vaak te vinden.

Naast voice-overs, presentaties en zingen, runt Andrea nu ook een B&B in Antwerpen en ontwerpt ze ook meubels, toch iets helemaal anders dan acteren.

“Maar dat is niet meer dan een zijspoor. Daar verdien ik het zout op mijn patatten niet mee. Ik heb altijd erg uiteenlopende dingen gedaan. Als ik mijn brood had moeten verdienen met enkel acteren, waren er zeker periodes geweest dat ik zwarte sneeuw had gezien.”