.
André Rieu
woensdag 7 februari 2024

André Rieu: “Je ziet van dat geld niks terug”

Hij investeert graag in vastgoed

Heel wat artiesten hebben het niet gemakkelijk gehad tijdens de coronaperiode. Ook André Rieu heeft het moeilijk gehad. Hij klaagde dat alle getroffen maatregelen hem naar de afgrond duwden en dat een faillissement om de hoek loerde.

Van dat faillissement is nu nog maar weinig te merken en André kroop uit de put en maakt nu weer volop muziek en koopt nu opnieuw volop vastgoed op, schrijft Dag Allemaal.

André zou maar liefst 100 eigendommen hebben en daarbovenop nog eens verschillende bedrijven. Vooral in Maastricht lijkt hij op zijn eentje een dorp te creëren.

En zelf doet Rieu het ook niet slecht wat betreft zijn eigen woning. Hij woont in een centraal gelegen kasteel, Huis De Torentjes in Maastricht. Iets waar hij al heel lang van droomde, maar wat uiteindelijk zakelijk gezien geen goede beslissing was.

“Je moet er eerst 30 miljoen in steken waar je niets meer van terugziet. Verwarming, het dak, fundamenten, muren, leidingen, noem maar op. Dit pand is gebouwd van mergel, heel zacht en broos. Slechter materiaal is er niet. Ik heb er veel gedoe mee gehad. Ik mocht het niet opknappen. Er was een mannetje komen kijken, hij zei: 'Alleen de aangetaste stenen.' Maar al die oorsponkelijke gele stenen waren zwart en ik wilde van mijn huis geen dambord maken. Hij hield voet bij stuk. Toch heb ik het aangepakt, en mooi gemaakt. We leven hier toch niet in Moskou? Ik wacht nu nog steeds op degene die me ervoor in de gevangenis gaat gooien”, vertelde hij toen aan de Nederlandse krant.

Bio van André Rieu

Meer Over:

André Rieu