.
Andre Rieu
donderdag 15 februari 2024

André Rieu: “Ik heb daar wel van wakker gelegen”

Hij zat serieus in de schulden

André Rieu hoeft zich financieel niet meteen zorgen te maken. Hij zit er meer dan warmpjes bij en verdient maandelijks goed zijn brood door op te treden, maar ook door vastgoed.

Maar een keer liep het eens bijna gigantisch fout. Daarvoor moeten we terug naar 2008. André was toen als wereldberoemd en koesterde grote ambities. Zo liet hij voor zijn concertreeks toen het Weense Schloss Schönbrunn op ware grote nabouwen. Een fantastisch mooi project, maar wel eentje die hem veel geld heeft gekost.

Na het bouwen van dat decor bleven de schulden zich opstapelen en werd er een schuldenberg van zo’n 34 miljoen euro gecreëerd. Het decor mocht dan wel ontzettend mooi zijn, er waren ook veel mensen nodig om het decor elke keer op te bouwen. Bovendien waren er nog eens 250 mensen die mee het podium op moesten en zo verdiende Rieu geen cent aan dat decor en die concertreeks.

Die schulden, daar moest André uiteindelijk een prijs voor betalen. Zo werden zijn studio, zijn cd’s, zijn stradivarius, de rechten op zijn naam en nog veel meer allemaal eigendom van de bank.

“In die tijd heb ik wél wakker gelegen. Het bezoek van de bank staat me nog goed bij. We zaten hier binnen en ze keken om zich heen: waar kunnen we allemaal beslag op leggen? Gelukkig zei een van hen: laat hem spelen, zo verdient hij tenminste nog iets terug. Een jaar later stond ik 20 miljoen in de plus. Desondanks heeft de bank er tot 2018 over gedaan om me los te laten, dat viel me wel tegen”, citeert Dag Allemaal.

Bio van André Rieu

Meer Over:

André Rieu