.
Andre Hazes
zondag 24 oktober 2021

André Hazes onder vuur in Nederland: “had maar bij Monique moeten blijven”

Hopelijk herpakt hij zich snel.

Het is al een tijdje stil rond André Hazes en zijn partner Sarah van Soelen. De twee blijven sinds hun mentale problemen weg van de sociale media en hebben weinig contact met de buitenwereld. Onlangs liet Sarah voor het eerst van zich horen, door een foto van een fotoshoot die ze had gedaan op haar Instagram te plaatsen. Maar daarnaast blijft het angstvallig stil.

Zowel André als Sarah zijn in behandeling voor hun mentale problemen en zijn in therapie. En dat kost tijd. Maar ondertussen zijn er heel wat mensen niet rouwig om dat het zo stil is rond de zanger. Zo worden heel vaak reacties gegeven als dat ze hopen op een jarenlange periode zonder Hazes-muziek of “Dan had hij maar bij Monique moeten blijven.” Het valt Dag Allemaal op dat André lang niet meer zo populair is bij zijn landgenoten als vroeger.

De twijfel in Nederland rond de burn-out van André is groot. De zanger keek erg uit naar de drukke periode die er zat aan te komen. Dokter Luc Swinnen, expert op vlak van stress en burn-out herkent heel wat symptomen bij André. “Burn-out is een energiestoornis, de hormonenadrenaline en cortisol spelen een rol. Depressie is een stemmingsstoornis, waarbij je alles donker ziet” verklaart hij in Dag Allemaal.