.
Andre Hazes
dinsdag 23 april 2024

André Hazes: “Dat is een wereld van verschil”

Hij voelt zich nu veel zekerder

André Hazes is de voorbije jaren niet altijd even positief in het nieuws geweest. Gelukkig is het tij gekeerd en verschijnen er steeds meer positieve en leuke dingen over de zanger. Hij kijkt zelf ook enorm op naar zangers die niet altijd even positief in het nieuws zijn verschenen.

“Elton John bijvoorbeeld, die volgens mij al vijftig jaar clean is, of Robbie Williams, die al 25 jaar niet meer drinkt of gebruikt. Dat zijn verhalen waar ik mij aan vastklamp. Waarvan ik denk: 'Als zij dat kunnen, met waar zij vandaan komen, kan ik dat ook.' Toen ik in de kliniek zat, heb ik een aantal concerten van Robbie bekeken van toen hij net clean was. Wel, dat waren zijn allerbeste shows. Dat gaf mij hoop”, blikt Hazes terug in Dag Allemaal.

De zanger staat ondertussen zelf ook terug op het podium en de energie spat er terug vanaf. Mensen genieten volop van zijn comeback en hij voelt zich zelf ook beter dan ooit.

“Als ik mijn optredens vergelijk met de periode vóór ik naar de kliniek ging, da's een wereld van verschil. Ik sta nu veel zekerder op een podium. Ik had altijd het gevoel dat ik de drank nodig had om het goed te doen, maar ik ben erachter gekomen dat het juist een handrem was. Ik ging kotsend van angst het podium op, terwijl ik nu lachend voor de mensen ga staan. Ik heb echt plezier in m'n werk, en ik weet niet of ik dat vroeger ooit gehad heb.”

Bio van André Hazes

Meer Over:

André Hazes