.
Rene en An Swartenbroekx
vrijdag 23 juli 2021

An Swartenbroekx werkte als straatmuzikant: “ik kan mensen ontroeren”

"Ik kan wel mensen ontroeren, en dat vind ik het belangrijkste."

Tijdens haar studentenjaren trok An Swartenbroekx de straat op met haar gitaar: “Extra geld kwam altijd van pas. De som die ik van thuis meekreeg, was tegen het einde van de week vaak op. En dus trok ik met mijn gitaar de straat op om te gaan busken”, onthult ‘Bieke’ uit FC De Kampioenen in Story.

“Als ik twee of drie uur aan de kathedraal had gezongen, had ik meer dan genoeg om me wat extra's te veroorloven, om uit te gaan of om een dampende pot mosselen met friet te gaan eten”, lacht de actrice in het weekblad.

“Mijn repertoire bestond niet uit eigen nummers, want dat werkt niet op straat. Ik weet waarin ik goed ben en waarin niet, en uptemponummers zijn niet mijn ding. Dus koos ik voor de gevoelige snaar en zong ik covers van ballades van Carole King, Cat Stevens, Janis Ian en kleinkunst”, aldus An Swartenbroekx.

Al beseft de actrice ook waar haar beperkingen liggen als zangeres: “Ik zing graag, maar ben geen superzangeres. Ik kan wel mensen ontroeren, en dat vind ik het belangrijkste”, klinkt het bij An Swartenbroekx in Story.

Bio van An Swartenbroekx