.
An Swartenbroekx en Herman Verbruggen in Fc De Kampioenen
woensdag 30 december 2020

An Swartenbroekx emotioneel: “elke dag verloor je een beetje Johny”

Overlijden Johny is nog steeds pijnlijk.

An Swartenbroekx heeft het overlijden van Johny Voners ondertussen een plaats kunnen geven. De actrice herinnert zich nog levendig het telefoontje van Johny op 8 februari: ‘Je moet nu komen…’ vertelde Johny haar. En meteen wist An Swartenbroekx hoe laat het was: zijn kanker was uitgezaaid.

Toen al begon voor An het rouwproces, onthult de actrice in Story. “De zwaarste periode was van 8 februari tot 17 maart, de dag van zijn overlijden. Elke dag verloor je een beetje Johny”, klinkt het emotioneel bij ‘Bieke’ uit FC De Kampioenen.

An Swartenbroekx geeft toe dat ze Annemie, Johny’s echtgenote enorm dankbaar is: “Tegelijk ben ik dankbaar dat ik toen zo dicht bij hem mocht staan, dat zijn vrouw Annemie dat toeliet.”

Ook al heeft ze Johny’s dood ondertussen een plaats kunnen geven, het gemis wordt er niet minder om. “Ik mis hem. In die mate dat ik er niet tegen kan als mensen vrijblijvend zeggen ‘ik mis je’, ook al zie je hen over drie dagen al terug. Missen, dat gaat over iemand die je nooit meer kunt zien. Zoals mijn mama of Johny”, klinkt het emotioneel bij An Swartenbroekx in Story.