.
An Swartenbroekx
woensdag 3 augustus 2022

An Swartenbroekx: “Die intentie hadden wij helemaal niet”

Negentien afleveringen werden geschrapt

Er is de laatste dagen al veel te doen geweest over 'Fc De Kampioenen'. De voorbije dagen zijn er maar liefst negentien afleveringen geschrapt omdat die aanstootgevend zouden kunnen worden bevonden. En dat is niet naar de zin van de fans.

Negentien afleveringen dat staat ongeveer gelijk aan anderhalf seizoen. En dat is toch heel wat. Acteurs die schuldig zijn bevonden aan zedenfeiten, mopjes over zwarten, vrouwen of homo’s, elke aflevering moet aan een strenge controle geloven.

De acteurs reageren vol ongeloof in een open brief : “We hebben gedurende 30 jaar gestalte gegeven aan compleet fictieve personages in een sitcom. We entertainden een breed publiek dat dit genre apprecieert en het essentiële kenmerk van elke sitcom begrijpt: uitvergrote archetypische personages”

An Swartenbroekx reageert persoonlijk in Dag Allemaal. “Wij hebben een reeks geschreven met volkse humor, nooit met de intentie om iemand te kwetsen. Men moet al van kwade wil zijn om afleveringen te vinden die mensen pijn doen. Natuurlijk is 2022 niet meer 1990. De afleveringen zouden nu anders geschreven worden.”

Gelukkig voor de fans hebben zij nog de DVD-box met daarop alle afleveringen. Zo kan iedereen nog vele jaren genieten van de leukste voetbalploeg van het land.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van An Swartenbroekx

Meer Over:

An Swartenbroekx