.
News Image

An Swartenbroekx: “ik heb de hele nacht geweend”

An Swartenbroekx over de donkerste periode in haar leven.


An Swartenbroekx is ondertussen al vijftien jaar gelukkig samen met Guido De Craene, maar eind 2017 sloeg het noodlot toe. Er werd prostaatkanker vastgesteld bij Guido. “Het was een agressieve vorm,” aldus An Swartenbroekx in Dag Allemaal. “Had hij er nog drie maanden langer mee rondgelopen, dan was hij er misschien niet meer geweest.” Het wordt stil bij An Swartenbroekx als ze terugdenkt aan die donkere periode.



“Op zo’n moment ben ik een emotionele bom,” geeft Bieke uit FC De Kampioenen toe. “Eén nacht heb ik heel de tijd zitten wenen. Alles moest er in één keer uit. Maar daarna ben ik positief gaan denken en hebben we samen tegen de ziekte gevochten.” We hebben dat goed gedaan als koppel, onthult An Swartenbroekx in het weekblad.



An Swartenbroekx geeft toe dat ze toen ook wel geconfronteerd werd met de eindigheid van het leven. “Daar werd ik heel emotioneel van.” Voorlopig is alles oké met Guido, maar om de drie maanden moet hij nog op controle. “Dan ben je telkens toch wel even zenuwachtig,” geeft Guido De Craene ruiterlijk toe.


Bio van An Swartenbroekx