.
News Image

An Nelissen stopt ermee

An Nelissen start afscheidstournee!
Na meer dan 44 jaar op de planken waarvan meer dan 20 jaar solo stopt An Nelissen met touren. Na megasucces met ‘Vaginamonologen’, ‘Menopauzemonoloog’, ‘Moedermonoloog’ en ‘Mannenmonoloog’, doopte ze haar ultieme solotour: ‘De gelukmonoloog’. Betekent dit dat ze uit het theater verdwijnt?

An heeft zeker nog plannen, maar met deze voorstelling doet ze dus nog 1 keer op haar eentje een ronde van Vlaanderen. Gewoon om te doen waar ze goed in is: mensen doen lachen om hun eigen problemen. An is nu volop aan het try-outen in de aanloop naar haar première op 11 oktober in een uitverkochte Arenbergschouwburg te Antwerpen. Haar afscheidstournee belooft alvast één van de events van het culturele jaar te worden! Waarover het gaat?

An vroeg aan 100 mannen & vrouwen waar ze het meest naar verlangen in het leven. 93 van hen antwoordden eenvoudigweg: “Geluk”. Maar blijkbaar bedoelen ze daar ook allemaal iets anders mee. Voor de één is het een gezellige namiddag met de familie, voor de ander véél geld, voor weer een ander staat het gelijk aan “eeuwige jeugd”, of aan een goede partner. Voor haar ultieme solovoorstelling gaat An Nelissen het gevecht aan met al die waanbeelden over “het geluk” en tegelijkertijd vraagt ze zich af of er eigenlijk nog redenen zijn om gelukkig te zijn.

Met haar monologencyclus (Vrouwendecamerone, Lysistrata, Me Jane, Vaginamonologen, Menopauzemonoloog, Gestript/Gestroopt, Zus, De moedermonoloog & de mannenmonoloog) bouwde An sinds 1997 een trouw en bijzonder breed publiek op. Op herkenbare situaties bouwt zij rake observaties en biedt de mensen in de zaal ook troost voor de problemen waar ze zelf mee te maken hebben. Wie haar ooit bezig zag, blijft fan van haar tomeloze energie en haar unieke vertelstijl, die een prachtig evenwicht produceert tussen theatrale momenten en pure stand up comedy.

Bio van An Nelissen

Meer Over:

An Nelissen