.
Filip Peeters en An Miller
zondag 19 februari 2023

An Miller: “We zijn daar nooit een voorstander van geweest”

Maar ze hebben pech

Wie naar ‘Assisen’ heeft gekeken op Play4 heeft al gemerkt dat acteurskoppel An Miller en Filip Peeters samen te zien zijn in de reeks. En dat is best uniek, want de twee staan niet vaak samen op de set.

In de reeks zien we ook Violet Braeckman, die rol van beschuldigde speelt en waar An en Filip al eerder mee op de set stonden voor de reeks ‘Salamander’.

“Dat schepte toch wel een band. ‘Salamander’ was haar eerste grote project, we hebben haar zien evolueren en ze is zo’n beetje familie geworden. Als er in de draaiperiode met onze dochter iets scheelde, hadden we het daar met haar over, want zij is van hun generatie”, zegt An in Dag Allemaal.

Maar ook één van de echte dochters van An en Filip doet het lang niet slecht. Louisa speelt een hoofdrol in het tweede seizoen van ‘De Twaalf’, dat nog op het scherm moet komen.

“Ze hadden haar gevraagd om auditie te doen en dat heeft ze gedaan. Filip en ik zijn er nooit voorstander van geweest dat onze kinderen zouden gaan acteren. Helaas! Wij hebben het geluk dat wij altijd goed hebben kunnen leven van onze job, maar wij zijn de uitzondering.”

Slechts 7% van de acteurs kan leven van zijn of haar job en dat is erg weinig. Dat wensen An en Filip hun kinderen niet toe. “Je hoopt natuurlijk dat ze een passie vinden en ervoor gaan, maar dat hoefde niet per se acteren te zijn. Ze doet het wel heel goed, vertelt men mij.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van An Miller en Filip Peeters