You are here

An Lemmens wil meer strijd tegen criminele broodfokkers

24/05/2020 07:06-

An Lemmens snapt heisa rond katje Lee niet.

Presentatrice An Lemmens kreeg zaterdag te horen dat er bij een broodfokker een nieuwe lading honden werd geleverd, kroop zij in de pen. Bij een broodfokker in Boechout werd rond de middag een camionette met Hongaarse nummerplaat gesignaleerd. Met daarin een pak puppies die snel een nieuwe eigenaar zouden vinden. En snel gingn het. "Na het uitladen van alle puppies stond een half uur later de eerste klant al daar. Sindsdien is het een op- en afgerij van gelukkige mensen met schattige pupjes", schrijft ex-parlementslid en dierenrechtenvoorvechter Min De Ridder op Facebook. Dat die hondjes op veel te jonge leeftijd bij hun moeder weggerukt werden, daar liggen de nieuwe eigenaars wellicht niet van wakker. "Deze moeder moet ieder jaar minstens 3 nesten baren, en zal nooit het daglicht zien, enkel de betonnen muren van haar vieze stal ... tot ze te oud wordt en zal worden afgemaakt. Maar hun kindjes, de pupjes, worden hier nu vrolijk aan de lopende band (ziek of niet, maakt niet uit. Met quarantaine wordt geen rekening gehouden, enkel met geld) verkocht alsof het een hebbedingetje is", schrijft Min De Ridder verder.

An Lemmens zet zich al jaren in om broodfokkers te verbieden. Die mensen denken alleen maar aan de vele euro's. Dat er na al die jaren niet meer controle is op broodfokkers, dat begrijpt An Lemmens niet. "Met wat er de afgelopen weken allemaal verschenen is over het risico op rabiësbesmetting, wil ik graag nogmaals aandringen op meer en strengere controles bij broodfokkers waar WEKELIJKS camionettes vol pups en kittens geleverd worden uit risicogebieden, zònder geldige vaccinaties", schrijft zij op Facebook.

Recent was er in de media heel wat heisa rond katje Lee en dat is An Lemmens niet ontgaan. "Als ik zie dat de spierballen zo gerold worden richting katje Lee en een jonge studente die met goede bedoelingen haar katje liet vaccineren en adopteerde, en helaas niet genoeg/fout geïnformeerd mee naar België nam, dan zal er toch zeker mankracht en tijd genoeg zijn om die spierballen ook aan het werk te zetten in de strijd tegen criminele broodfokkers die groot geld verdienen met hun handel in geïmporteerde dieren zonder correcte vaccinaties en papieren?"

An Lemmens roept de mensen al jaren op om geen honden meer te kopen bij broodfokkers. In de plaats daarvan kan je perfect kiezen voor een hond uit een asiel. Door bij broodfokkers honden te blijven kopen, blijven die broodfokkers winst maken en zetten zij hun activiteiten gewoon verder in de hoop nog meer geld te verdienen. En ondertussen blijft An Lemmens sensibiliseren, in de hoop dat broodfok ooit zal stoppen....

Meer nieuws over:

An Lemmens

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling Pin Up Pup

An Lemmens - Antwerpen - 01/06/2014

Betoging tegen broodfok

An Lemmens - Gent - 16/11/2013

Mia's 2010

An Lemmens - Lint - 07/01/2011

Sterren Op De Dansvloer 2010

An Lemmens - Vilvoorde - 07/05/2010

TMF Awards 2007

An Lemmens - Hasselt - 13/10/2007

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: