.
An Lemmens
vrijdag 20 oktober 2023

An Lemmens stelt nieuwe ultrazachte cosywear collectie voor

Relaxed én on top of things

Never change a winning team, zo weten ook LolaLiza en An Lemmens. De Belgische moderetailer en presentatrice slaan voor de vijfde keer de handen in elkaar en presenteren dit najaar een cosywear collectie. De collectie ademt rust, zowel in het kleurenpalet, de snits als de materialen, en voelt als een warme knuffel op koude winterdagen. Verkrijgbaar in geselecteerde LolaLiza-winkels en op de webshop vanaf 26 oktober.

Dat LolaLiza en An Lemmens dé succesformule tot een collab hebben gevonden, toonden de eerdere collecties variërend van glamourous feestjurken, boho-inspired hoogzomerstuks en stoerdere herfstkledij. Gelukkig is de creativiteit tussen het duo nog lang niet uitgeput. Bewijs daarvan is hun nieuwste 'lovechild': een verrassend zachte cosywear collectie.

“Al van in het prille begin loopt onze samenwerking als vanzelf. LolaLiza laat mij heel vrij in wat ik wil doen, en ik weet heel goed wat voor LolaLiza werkt. We zijn erg goed op elkaar ingespeeld, zonder dat één van ons onze eigenheid verliest. Toen we voor het eerst rond de tafel zaten voor deze collectie, wisten we meteen ‘dit wordt het’”, aldus An.

Zowel voor An als voor LolaLiza is cosywear nieuw terrein. Het duo ging op ontdekkingsreis en baseerde zich op An's persoonlijke ervaring. “Net als bij mijn vorige collecties, kijk ik eerst naar wat ik zelf nodig heb in dit segment van kledij. Wat draag ik zelf graag? Waar heb ik zelf nog nood aan? De collectie is een verlengde van mijn eigen stijl en persoonlijkheid.”

Het resultaat is een collectie van ultrazachte items die je een thuis gevoel geven, en dan hebben we het niet over het tv-programma. Het kleurenpalet ademt rust uit, in tinten beige en off-white, een mild koraal, en zachte neutrale schakeringen. Cosywear to feel at home. Thuis staat comfort voorop, vandaar dat An koos voor broeken met een elastiek die goed zitten in welke houding dan ook, oversized poncho’s om in te verdwijnen en truien die aanvoelen als een knuffel. De stoffen werden zorgvuldig uitgekozen, van het meest zachte breigoed en soepele ribfluweel tot diervriendelijk fur-fleece.

Het enige motiefje dat we terugvinden is dat van een IJslands paard. “Voor mij is de tijd die ik spendeer met mijn gezin en huisdieren heilig. Ik heb zelf een IJslands paard en wanneer wij samen buiten zijn, heb ik even niets anders aan mijn hoofd. Daarom wou ik hem op een subtiele manier verwerken in deze collectie. Dat gevoel, die rust op een speelse manier overbrengen."

“De winter is voor mij de periode om mij even terug te trekken. Ik zie het als een krachtig signaal van de natuur; tijd om te herbronnen, om dan in de lente weer tot ontploffing te komen. Dat is wat cosywear ook doet, het trekt ons even terug uit alle drukte”, vertelt An.

De breigoed sets, pulloverjurken en poncho’s nodigen uit tot een knusse, huiselijke sfeer én om buiten op adem te komen in de natuur, zonder in te boeten op stijl. LolaLiza en An zetten deze collectie in het teken van drukbezette vrouwen, die zowel binnenshuis als buitenshuis heel wat te doen en te regelen hebben. Hun comfy cosywear omarmt hen daarin, op een eigentijdse manier. Het zijn stukken om even in te verdwijnen, maar net zozeer om vol zelfvertrouwen de dagelijkse taken mee af te vinken.

Bio van An Lemmens

Meer Over:

An Lemmens