.
An Lemmens
zondag 28 februari 2021

An Lemmens krijgt bakken kritiek op Facebook

Wat zijn de mensen verzuurd!

Een bericht op de Facebook van An Lemmens trok zondagmiddag onze aandacht. “Oh boy, de shitload die een mens over zich heen kan krijgen op zo’n mooie zondagochtend... Ik ga een voorbeeld nemen aan m’n paard en genieten van deze dag. Ik wens jullie hetzelfde, er zijn er veel die het kunnen gebruiken”, schreef An Lemmens op Facebook.

Wat is de reden waarom An Lemmens dit bericht geschreven heeft? Dat was het doel van ons onderzoek. Het werd ons al snel duidelijk wat er aan de hand is: An Lemmens zit in het midden van een storm omdat zij een vaccinatiecentrum bezocht.

“Vandaag al eens een kijkje gaan nemen in het vaccinatiecentrum om een informatief filmpje op te nemen. Dikke merci aan alle vrijwilligers, het is daar top geregeld! Kijk er al naar uit om mijn spuitje te krijgen”, schreef An Lemmens zaterdag op Facebook. Niets mis mee of toch?

“Jammer dat je je laat gebruiken om reclame hiervoor te maken”, schrijft iemand op Facebook. An Lemmens kon haar ogen niet geloven en reageerde dan ook prompt op de uitlating. “Ik laat mij door niks of niemand gebruiken, en ga met veel plezier mijn vaccin halen wanneer het mijn beurt is”, besluit zij.

Andere mensen denken dan weer dat An Lemmens zich heeft laten betalen om het bericht op haar sociale media te plaatsen, ook dat ontkent An met klem. “Waarom zou ik hiervoor betaald worden? ‘t Zou tof zijn daar niet van, elke keer centen ontvangen als ik wens dat we terug naar ons oude leventje kunnen”, schrijft An Lemmens

“Nu al bekende vips inzetten om mensen te overhalen”, reageert een andere ‘fan’ van An Lemmens. “Jesus... Ben jij het niet beu zo te leven? Awel ik ook. Deze “bekende vip” is ook een gewone mens. Die wenst dat iedereen z’n vaccin kan krijgen, en het gewone leven weer mag terugkeren”, reageert An Lemmens. En wie dacht dat het niet straffer kon, zet je schrap!

“An Lemmens misschien laat je u gewoon vaccineren om rapper op receptie en feestjes aanwezig te kunnen zijn, wel bizar dat oudjes en bv,'s rapper zijn gevaccineerd dan een werkende mens, die heel de corona crisis is blijven doorwerken, en constant risico heeft gelopen”, reageert een man.

De commentaar aan het adres van An Lemmens liegt er niet om. Er gaan heel wat vooroordelen de ronde, bovendien trekken mensen de verkeerde conclusie. “Ik ben helemaal nog niet gevaccineerd, maar wacht wel op mijn uitnodiging om er dan meteen te staan”, reageert An Lemmens

“Je kent me precies heel goed als je denkt dat ik mijn tijd doorbreng met feestjes en recepties. En als wij niet waren blijven door werken, kon jij vanavond ook geen televisie kijken. Voila, dan ga ik nu mijn honden uitlaten, en paardenmest opruimen. Doe ik veel liever dan op een receptie te gaan staan”, besluit An Lemmens. En dat is zo. Wij kennen An Lemmens ondertussen al vele jaren en als je haar ergens niet ziet is het op feestjes en recepties. Alle begrip daarvoor trouwens. Dat An Lemmens nu al deze kritiek krijgt, is totaal van de pot gerukt. Zij ging gewoon langs in een vaccinatiecentrum om daar een filmpje op te nemen om de mensen uit te leggen wat en hoe het daar werkt. An Lemmens is slechts één van de vele bekende mensen die dat de afgelopen dagen en weken gedaan hebben en nog zullen doen.