.
News Image

Amerikaans debuut voor Felix van Groeningen

Eén van de meest van de meest succesvolle drama’s van 2018...


Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.In 'Beautiful Boy', zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen ('The Broken Circle Breakdown', 'De Helaasheid der Dingen') eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell ('The Big Short', 'Little Miss Sunshine') en rijzende ster Timothée Chalamet ('Call Me By Your Name', 'Interstellar'). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als '12 Years a Slave', 'The Big Short' en 'Moonlight’.Regie: Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid Der Dingen)

Cast: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan.

Pers:

Met zijn eerste Engelstalige film schiet Felix van Groeningen meteen in de roos. ★★★★ De Morgen

Ontroerend drama over de liefde tussen ouder en kind. ★★★★ Metro

Eén van de knapste films van het jaar. ★★★★★ Het Nieuwsblad

Met een Vlaamse regisseur, chef ­camera en monteur is Beautiful boy de ­beste Belgische film die ooit in de VS werd gedraaid. ★★★★ De Standaard

U mag zich opmaken voor een door aderen, hart en ziel klievend shot cinema ★★★★ Humo