.
Amelie Albrecht
vrijdag 11 november 2022

Amelie Albrecht: “Ik was twintig toen we Duvel kregen”

Zij haalt het grootste misverstand onderuit.

Als jurylid in De Slimste Mens zien we haar constant met een Duvel bij de hand en ook haar hond heet Duvel. Ze kon haar vader pas overtuigen om een hond in huis te nemen als ze hem Duvel zou noemen.

“Toch moet ik een beetje waken over mijn imago,” vertelt Amelie in Het Belang van Limburg. “Binnenkort ben ik een typetje en dat wil ik helemaal niet.” Ook journalisten kunnen soms het verschil tussen comedy en realiteit niet te begrijpen. “Denken die nu dat ik echt een luierik ben die niets anders doet dan Duvels zuipen? Raar dat ik dat zo vaak moet uitleggen,”

Ze haat het ook om voortdurend te moeten verduidelijken hoe het is om als vrouw in de comedywereld overeind te blijven.

“Wat me zo mogelijk nog harder frustreert, is dat mensen niet schijnen te beseffen hoeveel werk er wel bij deze job komt kijken,” gaat ze verder. Ook wat ze in de jury van De Slimste Mens doet, lijkt simpel voor de buitenwereld. “Maar als ik dan gevat uit de hoek kom, zijn ze verrast. Superraar!”

Dat ze lui zou zijn klopt zeker niet, verduidelijkt ze in Het Belang van Limburg. “Ik werk best wel hard. Al die moppen hebben zichzelf niet geschreven hè.”

Bio van Amelie Albrecht

Meer Over:

Amelie Albrecht