.
Amelie Albrecht
vrijdag 9 september 2022

Amelie Albrecht: “Hoe minder ik deed, hoe meer ik bleef zitten”

Ze was geen modelstudent

Terugblikken op je schooltijd, de ene denkt er graag nog eens aan terug, terwijl iemand anders het liefst zo snel mogelijk allemaal vergeet. Comedian Amelie Albrecht was niet het gemakkelijkste kind op school en vond het moeilijk om interesse te tonen in de leerstof.

“Ik snap ook wel dat er gezag moet zijn, maar onzinnige regels die echt nergens op slaan… ik heb een extreem rechtvaardigheidsgevoel dat daar niet bij kan. Wie beslist eigenlijk dat je niet naar toilet mag tussen twee lessen als je moet gaan?”; vraagt Amelie zich af in Billie.

Amelie was niet meteen een echte voorbeeld student en dat resulteerde niet altijd in de beste resultaten.

“Hoe minder ik deed, hoe meer ik bleef zitten, hoe minder het me ook kon schelen. Dan moest ik mij als bijna eenentwintigharige in het secretariaat gaan verantwoorden waarom ik te laat was. Maar de bijhorende opmerking in mijn agenda kon ik gewoon zelf tekenen, want ik was de volwassene. Dat werk dus niet.”

Gelukkig voor Amelie vond ze toch nog wat motivatie om verder te studeren. Alleen werd dat geen groot succes. “Ineens moesten we niet meer naar de les en zat ik daar elke dag. Maar mijn punten bleven slecht en nadat ik twee keer het eerste jaar had gedaan, ben ik dan maar gestopt.”

Bio van Amelie Albrecht

Meer Over:

Amelie Albrecht