.
Amelie Albrecht
maandag 26 september 2022

Amelie Albrecht: “Dat moet het einddoel zijn, niet een diploma”

Ze gaat nooit tegen haar zin gaan werken

Dat de lagere school en middelbare school niet altijd bij iedereen evenveel interesse opwekt, dat kunnen we begrijpen. Maar gelukkig voor vele studenten onder ons kan je in het hoger gaan studeren voor iets waar je interesses echt naar uit gaan. Dat deed ook comedian Amelie Albrecht.

Zij koos voor dierengeneeskunde, maar moest ondanks haar grote interesse en motivatie toch haar studies stopzetten wegens teveel slechte punten.

“Ik had twee keer mijn eerste jaar gedaan. Aan dat tempo zou ik bejaard zijn tegen dat ik afstudeerde. Ik heb dan nog een aantal jobkes gedaan: in de fabriek, aan de band. Maar ik wist dat het niet voor altijd was. Ik had andere dromen”, zegt ze in Billie.

Albrecht twijfelt er niet aan dat haar ouders zich veel zorgen hebben gemaakt over wat er van hun dochter zou terechtkomen.

“Vorig jaar moest ik speechen op de proclamatie van mijn oude school. ‘Zie me hier nu staan, miss most likely not to succeed’. Ik heb het dan toch maar gedaan. Zelf. En ik ben nog geen enkele dag tegen mijn goesting gaan werken.”

Amelie heeft tenslotte nog één gouden raad, hoe het volgens haar zou moeten zijn. “Graag gaan werken, dat moet het einddoel zijn, en niet: heb je wel een diploma?”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Amelie Albrecht

Meer Over:

Amelie Albrecht