.
Amelie Albrecht
maandag 5 september 2022

Amelie Albrecht: “Als het me niet interesseert, dan zie je dat”

Ze was niet de beste student

Ze zeggen wel eens dat je schooltijd de mooiste tijd van je leven is. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dat kunnen beamen, maar er zijn er zeker ook bij die liever niet meer aan die jaren uit hun leven terugdenken. Zo iemand is Amelie Albrecht.

“Ik heb niet de meest fantastische schoolcarrière achter de rug. Ik heb die verschillende lagere scholen versleten en acht jaar gedaan over het middelbaar. Maar het was niet allemaal mijn schuld”, klinkt het in Billie.

Eerst trok Amelie naar een strikte katholieke school waar heel strenge regels golden zoals het niet praten tijdens het middageten. Wie dat wel deed, werd apart gezet om te eten. Iets wat de comédienne vaak heeft moeten doen.

“Maar ik ging wel altijd graag naar school en zeker in het middelbaar. Al je vrienden zijn daar en in feite is dat je sociale leven. Maar zo behandelde ik het ook wel een beetje. Ik deed niks dat ik moest doen. Ik studeerde niet en ik maakte geen taken.”

Ook een sarcastische opmerking naar de leraar toe, was bij Amelie nooit ver weg. “’Amelie kan het wel, mocht ze willen’, een zin die ik vaak op mijn rapporten heb zien staan. Ik heb het gewoon heel moeilijk om interesse te veinzen. Als iets me niet interesseert, zie je dat ook.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Amelie Albrecht

Meer Over:

Amelie Albrecht