.
News Image

Alter Bridge komt naar ons land

Concert in de AB.


Hun vierde album “Fortress” kwam uit in 2013 en geldt sindsdien als één van dé referenties in de metalscene. En toch is het vooral op het podium dat Alter Bridge zijn sterke reputatie heeft opgebouwd. Daar konden we eerder al van getuigen met topconcerten in de Ancienne Belgique en op Graspop, en binnenkort opnieuw! De band kondigt namelijk haar grote terugkeer aan met een Europese tournee ter gelegenheid van een nieuw album! De tour houdt op 9 november halt in de AB.



In 2004 besluit Creed ermee op te houden. Bandladen Mark Tremonti (gitaar), Brian Marshall (bas) en Scott Phillips gaan echter samen verder en nodigen witte raaf Myles Kennedy uit als zanger/gitarist in hun nieuwe project dat ze “Alter Bridge” dopen. De nieuwe formatie brengt kort daarop eerste album “One Day Remains” uit en trekt daarmee de wereld rond. Het is vooral met tweede langspeler “Black Bird” en meer bepaald dankzij de single “Rise Today” dat ze respect en succes afdwingen. Na een kleine pauze, waarin o.a. Myles Kennedy zich als eregast en zanger laat opmerken op het solodebuut van Slash, pikt Alter Bridge de draad weer op met derde album “AB III”. Een donkere, maar schitterende plaat, gedragen door de hit “Isolation”. Na de grote doorbraak van vierde album “Fortress” volgt opnieuw een periode waarin de vier voor een zijspoor kiezen. Mark, Brian en Scott trekken op een grote reünietournee met Creed en Myles gaat een nieuwe samenwerking aan met Slash. Maar vandaag zijn de mannen weer helemaal terug met een vijfde album, dat binnenkort verschijnt bij hun nieuwe label Napalm Records.



Alter Bridge brengt hun eigenzinnige mix van alternatieve metal, hardrock en post-grunge dit najaar live naar hun fans. Een sensationele avond in het verschiet met Like A Storm als voorprogramma , op 9 november in de Ancienne Belgique!

Tickets vanaf vrijdag 8 juli 10 uur beschikbaar via proximusgoformusic.be






Bio van Alter Bridge

Meer Over:

Alter Bridge