.
News Image

Alle carnavalactiviteiten Oostende afgelast wegens stormweer

Dan toch geen optredens!


De carnavalstoet die gepland stond deze zondagnamiddag 10 maart zal door het stormweer aan zee niet doorgaan. Het KMI voorspelt opkomende rukwinden tot 110 km per uur in de namiddag, waardoor de veiligheid van de bezoekers en de deelnemers niet gegarandeerd kan worden. Ook de Kloeffeworp en optredens in de tent gaan niet door.

Burgemeester Bart Tommelein verduidelijkt: Na overleg met de veiligheidsdiensten was een afgelasting de enige juiste beslissing. Dit is geen fijne boodschap voor de vele carnavalisten die hun harde werk in het water zien vallen, maar de veiligheid van bezoekers en deelnemers primeert.”

Na de middag werd beslist om ook de randactiviteiten in de tent af te blazen door het stormweer. Zowel de Kloeffeworp als de optredens van Yves Segers en Hits on Tour in de tent op de Groentemarkt worden afgelast.

Mensen die nog over drankbonnen beschikten van de vorige dagen, kunnen die laten terugbetalen aan de balie bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2). Dit kan nog tot en met zondag 17/03/19 tijdens de openingsuren, van 10.00 tot 17.30 uur.


Bio van Bart Tommelein, Yves Segers en Hits on tour