.
News Image

Alex Callier maakt België belachelijk

Gaat hen echt de kop kosten...


Zaterdagavond zou normaal gezien het 65ste Eurovisie Songfestival uitgezonden worden. Door de coronacrisis moest men echter op zoek gaan naar een alternatief en dat werd een show waarin alle liedjes kort aan bod kwamen en er teruggeblikt werd op 65 jaar Eurovisie Songfestival.

Zo kwamen verschillende Nederlandse artiesten aan bod, maar ook mister Eurosong Johnny Logan was van de partij. Tijdens 'Europe, shine a light' zongen alle deelnemende artiesten van dit jaar samen 'Love Shine A Light' van Katrina & The Waves. Eén land blonk uit in afwezigheid en dat wat België. Dat had niets te maken met een technisch probleem, Alex Callier had geen zin om zaterdagavond een klein stukje van het winnend liedje te zingen.



Tijdens 'Gert Late Night' afgelopen donderdag informeerde James Cooke bij Alex Callier waarom België er niet bij is. Omdat het een kutnummer is, reageerde de frontman van Hooverphonic. Ik doe dit al 25 jaar, ik heb in mijn carrière nog nooit, never, een nummer tegen mijn goesting gezongen of iets gedaan waar ik niet in geloof. Als ik iets doe, dan moet ik erin geloven. Ik had mij ingeschreven voor het Eurovisie Songfestival omdat ik dan zelf de productie mocht doen, omdat ik zelf dan zelf de act mocht kiezen, ik had alles onder controle.



België was zaterdagavond dus het enige land dat niet solidair was met de rest van Europa. En dan, is dat zo belangrijk?, reageert Alex Callier. De beslissing om niet met de rest van Europa mee te zingen, kon hoe dan ook op weinig begrip van de kijkers rekenen. De Vlamingen leefden zich zaterdagavond dan ook uit op de sociale media.



Shame on you Alex, een lied dat verbindt en jij wilt niet meezingen...sorry dikke nek !!, schreef Monique Teck op de Facebookpagina van Eén. België schitterde door zijn afwezigheid in de video van Love Shine a Light, met dank aan de arrogantie van Meneer Carlier. Graag een andere kandidaat voor volgend jaar. Ik heb niet graag dat we in het buitenland overkomen als een land van arrogante kwallen, was de reactie van Christophe Pickaert.



Alex had zijn principes moeten laten varen voor een nummer dat speciaal ingezongen is voor de vervanguitzending om te laten zien dat muziek mensen samenbrengt.... wij moeten toch ook dingen doen die we niet graag doen, dat hoort bij het leven.... wat een pretentie heb je dan als je op deze manier aan heel Europa laat zien dat je je meer voelt dan de 40 andere deelnemers... je gaat me niet vertellen dat die andere artiesten alle 40 het een geweldig nummer vonden.... hooverphonic daalt hierdoor enorm in mijn achting... hopelijk herpakt die egotripper zich tegen 2021 door in te zien dat je soms al eens iets moet doen in het leven waar je eigenlijk niet volledig achter staat, schreef Kristof Kerstens.



Alex... met de A van Arrogantie

Hooverphonic... met de H van Hoogmoed

Niet meedoen in het slotnummer... Kleingeestig ! Hopelijk een sympathiek iemand voor volgend jaar om die pretentieuze groep te vervangen, reageerde Ghislain Vrydag.



Ook in het buitenland waren ze niet mals voor de houding van Hooverphonic. Het ging om het feit dat er een Eurovisie gevoel werd gecreëerd! België besloot bewust hier niet aan mee te doen. Gaat hen echt de kop kosten, staat op de Facebookpagina van het Eurovisie Songfestival te lezen. Ik heb het ook gehoord van Belgische vrienden dat Hooverphonic bewust niet mee gedaan heeft. Ze hebben de boodschap duidelijk niet begrepen....



Het ging om het feit dat er een Eurovisie gevoel werd gecreëerd! België besloot bewust hier niet aan mee te doen. Gaat hen echt de kop kosten., schrijft een andere kijker.


Bio van Hooverphonic en Alex Callier