.
Alex Callier van Hooverphonic
woensdag 29 mei 2024

Alex Callier: “Het bleek goed voor de evolutie van de band” 

Ze moesten zichzelf heruitvinden 

De voorbije jaren heeft Hooverphonic wel een aantal zangeressen gehad. Geike is nu terug bij de groep, maar daarvoor hebben ze wel Luka Cruysberghs de deur moeten wijzen.

“De weg die we hebben afgelegd bleek uiteindelijk ideaal voor de evolutie van de band. Die heeft ervoor gezorgd dat we ons telkens moesten heruitvinden. Zo bleven we de fans verrassen. Het was niet altijd goed voor de mental state of mind, maar de beste platen van de Beatles zijn ook geschreven toen John en Paul in ruzie met elkaar leefden. Stabiliteit is niet altijd de beste basis. Ik heb dus geen spijt van ons parcours. We hebben nooit ons DNA verloochend”, zegt hij in Primo.

Wie wel al die tijd bij de groep is gebleven is Raymond Geerts. Alex en hij werken nu al zo’n dertig jaar samen.

“We hebben de juiste chemie en voelen ons super bij de rol die we binnen de band hebben. Ik ben de motor, Raymond is de benzine en de olie. We koesteren Hooverphonic allebei heel intens en beseffen dat de band een zegen voor ons leven is. Dat we elke avond mogen spelen in een uitverkochte zaal maakt dat gevoel nog sterker. Een Vlaamse band die al 30 jaar bestaat, is geen vanzelfsprekendheid.”

Bio van Hooverphonic en Alex Callier