.
News Image

Alex Callier heeft Alopecia Areata

En dat valt niet op te lossen.
Normaal gezien zou Alex Callier zaterdag samen met Hooverphonic op het podium van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam staan, maar dat feestje gaat niet door. In de plaats van dat feestje zit Alex ganse dagen in de studio liedjes te schrijven, iets wat hij voor een groot deel van het jaar anders ook zou doen. Afgelopen week had de zanger keelpijn, veiligheidshalve liet hij zich toch op corona testen, de uitslag was gelukkig negatief.

En toch is er iets 'mis' met Alex Callier, een tijdje geleden werd opgemerkt dat de zanger geen wenkbrauwen meer heeft. Tijdens 'Gert Late Night' onthulde Alex Callier hoe dat precies komt. 'Ik heb last van Alopecia Areata, dat is haarverlies op bepaalde plaatsen. Bijvoorbeeld aan mijn haarlijn en mijn wenkbrauwen. Ik heb eigenlijk nog geluk, want je hebt mensen die dat volledig in hun haar hebben. Een kale plek. Bij mij is het gelukkig beperkt tot mijn wenkbrauwen.”

Er kwam heel wat kritiek omdat mensen dachten dat Callier zijn wenkbrauwen doelbewust had laten verwijderen, maar dat is dus niet zo. Het is geen complex. Het is een ziekte die veel mensen hebben. Dat is meestal stress-gerelateerd. Ik zit al 25 jaar in een toch wel behoorlijk stressvolle job. Dus dat is niet abnormaal. Er is geen middel voor. Ze kunnen wel bepaalde cortisone-shots zetten, maar het is niet zo dat instant op te lossen valt.”

Bio van Alex Callier

Meer Over:

Alex Callier