.
Alex Callier van Hooverphonic
donderdag 23 mei 2024

Alex Callier: “Dan ga je van maaltijd naar maaltijd”

Hij had het zwaar

We hebben het allemaal moeilijk gehad na de coronacrisis. Alex Callier belandde zelfs in een zware depressie, maar vond gelukkig zijn redding in de muziek.

Hij heeft nu met Hooverphonic een nieuwe plaat uit en het is er eentje die veel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Alex is vooral benieuwd hoe de mensen zullen reageren op zijn plaat die geschreven is tijdens covid en tijdens zijn depressie.

“De plaat gaat over kracht zoeken en is best wel autobiografisch. Het nummer 'Don't Think' is ontstaan na een gesprek met een 80-jarige vriend die veel depressies kende in zijn leven. Lachend zei hij ooit 'Il n'y a rien entre le déjeuner et le dîner'. Als je echt heel diep zit, ga je effectief van maaltijd naar maaltijd. Mijn eten smaakte me duidelijk minder toen ik in de put zat, maar ik bleef wel eten. In de song 'A Guiding Star at Night' heb ik het over de moeite die ik had om te slapen. De ademhaling van mijn hond die naast me lag, bracht me dan tot rust”, zegt hij in Primo.

De titel van het album is best een opvallende titel ‘Fake Is The New Dope’, maar ook daar is goed over nagedacht.

“We worden overspoeld door fake news. We zijn constant op zoek naar manieren om de realiteit mooier te laten lijken. Op zich is er niks mis met autotune of photoshop, maar sommigen gaan daarin te ver zodat ze de band met de realiteit verliezen. Een goed evenwicht is dus nodig, er zijn grenzen. De menselijke imperfectie mag er zijn.”

Bio van Alex Callier en Hooverphonic