.
Alex Agnew
zondag 25 november 2018

Alex Agnew worstelt met midlifecrisis

Ik zit al een tijdje in een donkere tunnel, aldus Alex Agnew.


Alex Agnew keert in mei terug naar het Sportpaleis, maar de komiek kampt momenteel met een midlifecrisis. “Ik zit al een tijdje in een donkere tunnel,” vertelt Agnew openhartig aan Het Belang van Limburg.

Alex Agnew wordt hard getroffen door de midlifecrisis. “Ouder worden, vergankelijkheid, het besef dat ik ooit vervangen zal worden, houdt me blijkbaar meer bezig dan goed voor me is,” klinkt het bij Agnew in Het Belang van Limburg. Nochtans is de komiek nog steeds even populair. In mei staat hij driemaal in het Sportpaleis en daarvan zijn al twee shows uitverkocht en ook de 61 try-outs die hem over gans Vlaanderen naar de kleinere zalen brengt zijn allemaal uitverkocht. Het gaat nog steeds hard voor Alex Agnew.

Het Sportpaleis is nochtans geen makkelijke opdracht. “Het moet lijken alsof ik al die grappen ter plekke uit mijn gat sta te trekken. Dat kan alleen als je je shit door en door kent, zoals een jazzmuzikant.” En ook in zijn show zal Alex’ midlifecrisis aan bod komen. De thema’s voor zijn show zullen als vanouds: man, vrouw, “ikke”,… zijn, vertelt Alex Agnew. “Wat dat laatste betreft: ik zit echt middenin mijn midlifecrisis.”

“Vijfenveertig ben ik ondertussen al,” vervolgt Alex Agnew in HBVL. “En ik vraag me steeds vaker af wat ik nu eigenlijk wil aanvangen met de rest van mijn leven.” En daarbij heeft Alex Agnew een moeilijk te verteren vaststelling gedaan. “Ik ben blijkbaar toch niet zo breeddenkend als ik altijd gedacht hebt, en dat vind ik jammer. Ik ben dus voortdurend aan het vechten tegen die zure, oude man in mezelf die niet meer van vernieuwing wil weten.”

Alex Agnew blikt ook terug op het imago die hij heeft bij de gemiddelde Vlaming. “Ik weet wel dat ik het imago heb van een arrogante zak,” maar niets is minder waar, aldus Alex Agnew in HBVL. Alex Agnew wijt zijn imago aan de manier waarop hij zich gedraagt op het podium. “Maar de mensen die me goed kennen weten dat dat voortkomt uit onzekerheid.”

Download onze app voor iOS of Android