.
Alex Agnew, Charlotte De Bruyne, Joost Klein
dinsdag 7 november 2023

Alex Agnew: “Ik vond dat heel confronterend”

Hij heeft lang gewacht

Erik Van Looy heeft lang moeten aandringen om comedian Alex Agnew in ‘De Slimste Mens te krijgen’. Agnew bleef maar weigeren. Maar de aanhouder wint en Alex is ondertussen ook al zeker van een plaats in de finaleweken.

Alex had angst om op zijn bek te gaan in de quiz. En dat was de voornaamste reden waarom hij het voorstel maar bleef weigeren.

“Ik vind dat vooral confronterend. Plots begon ik een inventaris van mijn leven te maken. Zo kwam 'De Slimste Mens' weer in mijn gedachten. 'Ga je het nu nooit doen omdat je er bang voor bent?' spookte door mijn hoofd”, lacht hij in Dag Allemaal.

Uiteindelijk heeft Alex na 12 jaar toch toegestemd om mee te doen. Hij begon zich af te vragen hoe lang ze nog zouden blijven proberen, zeker nu hij 50 was geworden.

“Ik heb ook veel opgestoken dankzij mijn podcast 'Welcome to the AA' . Ik heb leren luisteren, in plaats van altijd mijn versie van een verhaal te brengen. Ik heb ook geleerd om mezelf niet altijd als het middelpunt van alles te beschouwen. En ik nodig mensen uit een heel ander segment van de showbizz uit. Davy Gilles, bijvoorbeeld. Ik zal eerlijk zijn, vroeger voelde ik me te goed voor dat soort artiesten. Terwijl ik nu heb ondervonden dat ik veel meer met hem of een Kate Ryan gemeen heb dan met de gemiddelde mens die een nine-to-fivejob heeft.”