.
Alex Agnew
maandag 4 december 2023

Alex Agnew: “Ik kreeg wekelijks geen vijfduizend brieven”

Maar ze houden wel van zijn stem

Je gelooft het misschien of niet, maar Alex Agnew kan echt zachtaardig zijn. Wanneer we hem op televisie zien is hij vaak een bullebak of brulboei, maar er zit ook een zachte kant aan de comedian.

“Ik klink op mijn zachtst als ik helemaal op mijn gemak ben. Dan zeg ik niet zo heel veel. Ik heb een vrij verbale vriendenkring en ik ben zeker niet de luidste aan tafel. Ik heb niet altijd de nood om mee op de hoop te springen. Wat ik wel goed kan, is zeggen: 'Wat ik vind ...' en dan valt er een stilte. Ik kan autoriteit pakken. En als ik onderbroken word, kan ik een dramatische pauze inlassen die zegt 'IK was aan het woord'. Niet altijd even sympathiek, mais bon”, lacht Alex in Nina.

Maar gelukkig hoeft Alex zijn luide stem geen probleem te zijn. Zo krijgt hij regelmatig te horen dat mensen zijn stem wel graag horen.

“Ze sturen ook dat mijn zangstem klinkt als Jim Morrison. Wat een compliment. Maar ik krijg niet wekelijks vijfduizend brieven van vrouwen over mijn práchtige stem. Bij dezen een warme oproep dan maar?”