.
Alex Agnew
maandag 27 augustus 2018

Alex Agnew: 'en toen was ik papa'

Dat vadergevoel was er niet meteen.


Stand-upcomedian Alex Agnew toont vanavond een heel andere kant in Het zomert met... Hij neemt Bruno Wyndaele mee naar de zomers van zijn jeugd en vertelt eerlijk over de moeizame relatie met zijn vader.

Alex had een dominante, uithuizige vader. Hij had zichzelf opgewerkt uit een arbeidersmilieu tot een succesvolle ingenieur, en had daarom hoge verwachtingen van Alex. Verwachtingen waaraan hij niet kon voldoen. “Ik heb een carrière gebouwd op ‘papa, kijk eens wat ik kan’. Ik was een teleurstelling voor mijn vader, dat heeft hij letterlijk tegen mij gezegd. ‘You’re my biggest disappointment, but at least you’re a nice guy.’”

Tot op vandaag laat dat sporen na. De branie van Alex Agnew is terug te brengen tot een schreeuw om aandacht en waardering. De 45-jarige Alex heeft dat intussen wel kunnen plaatsen. “Hoe ouder ik word, hoe beter ik mijn vader begrijp.”

De geboorte van zijn dochter Amy tien jaar geleden, was voor Alex een keerpunt: “Het moment dat de brulboei veranderde in een week hoopje kwetsbare vader. Na de geboorte zat ik anderhalf uur alleen met Amy op de kamer. Ik voelde niets en vroeg me af wat er mis was met mij. Toen fronste ze haar gezichtje, de zon scheen in haar ogen. Ik schermde haar ogen af en ze keek naar me. Ik zei ‘hallo’. En toen was ik papa.”

Het zomert met Alex Agnew: maandag 27 augustus om 21.20 uur op Eén.