.
Alex Agnew
woensdag 16 maart 2022

Alex Agnew: 'Bijna mijn hand kwijt'

Zijn geboorte verliep niet vlekkeloos

Alex Agnew ziet het volledig zitten. Op 18 juni staat hij op de grote wei van Werchter met zijn allernieuwste comedyshow en hij mag tevreden zijn want de ticketverkoop loopt vlotjes. Alex wordt dit jaar 50 en blikt naar aanleiding van zijn verjaardag, in Het Laatste Nieuws, terug op de dag waarop hij geboren is.

“Ik ben redelijk traumatisch ter wereld gekomen. Ik ben geboren met een vlies rond m’n arm, mijn hand zag helemaal blauw en mijn vingers waren aaneengegroeid. In 1972 werden zo’n dingen tijdens de zwangerschap nog niet opgemerkt. Ze hebben me in het ziekenhuis meteen moeten opereren. Tegen mijn ouders werd gezegd: ‘Vijftig procent kans dat we moeten amputeren. En als we amputeren: vijftig procent kans dat hij het overleeft, want hij is te klein, hij zal leegbloeden’.”

Bijzonder traumatisch om te horen te krijgen van de dokter op iets wat de mooiste dag van je leven moet worden. Maar Alex was een vechter en hij sloeg zich erdoor. “Ik was een zorgenkindje. En zonder daar nu freudiaans over te willen doen: dat heeft me wel getekend, denk ik. Je pakt dat mee.”