.
Niels Destadsbader
dinsdag 28 november 2023

Al 50.000 tickets voor nieuwe 14-18 verkocht

Het gaat snel...

Begin deze maand lanceerde Studio 100 de spektakel-musical 14-18, die vanaf 2 juni 2024 terugkomt in een nieuwe versie. Nu al verzekerden 50.000 mensen zich van een ticket.

10 jaar na de eerste première kan het publiek komen genieten van een spectaculaire herwerking in het ondertussen iconische Pop-Up Theater.

Gert Verhulst: “In 2014 was 14-18 onze allereerste spektakel-musical, met meer dan 325.000 bezoekers. Deze musical is bij veel mensen blijven nazinderen, zelfs nu nog, 10 jaar later. We kijken er dan ook bijzonder naar uit om deze musical terug te brengen in een nieuwe versie en in de spectaculaire setting van ons Pop-Up Theater in Puurs. Het meeslepende verhaal zal een nieuwe dimensie krijgen dankzij de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten."

Anja Van Mensel, CEO Benelux: “Het feit dat we nu al aan 50.000 tickets zitten, is veelzeggend. Het is niet alleen een aangrijpende musical over de Eerste Wereldoorlog, maar ook een meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en de wil om te overleven. Bovendien kunnen we rekenen op een ijzersterkte cast, een mengeling van nieuw talent en gevestigde waarden.”

Cast:
Niels Destadsbader - Albert
Sandrine Van Handenhoven - Anna
Jelle Cleymans - Jan
Jonas Van Geel - Fons
Peter Van de Velde – Sergeant De Decker
Remi De Smet - Kamiel
Marc Peeters - Generaal
Yanni Bourguignon - Jan
Jérémie Vrielynck - Fons

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Verhaal
Spektakel-musical 14-18 vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel. Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht hen toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan het front te gaan vechten. Wat op voorhand wordt aanzien als een avontuur van korte duur, mondt uit in een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt en het contact met het thuisfront essentieel is.

Vanaf 2 juni 2024 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs
Tickets & info: www.14-18.nu