.
News Image

Afvaller De Mol weet zich bij eliminatie te redden

Wie kon de eliminatie ombuigen in groene pijl?


Vuurwerk bij de eliminatieproef, letterlijk zelfs. Bij de vragenronde kregen de deelnemers zondagavond minder vragen, waarna ze zowaar een cadeau kregen van Gilles De Coster: elke kandidaat mocht individueel zijn of haar scherm al bekijken. Nadien volgde een extra spel waarbij de kandidaten moesten raden wie het rode scherm had gekregen. Die persoon zou dan afvallen. Maar diezelfde persoon zou wanneer de groep fout zat de kans krijgen om tijdens het laatste deel van de vragenronde voor een andere saboteur te kiezen.



En dat zou ook geschieden. Salim was uiteindelijk kop van jut van deze verrassende wending in het spel. Salim, die eerder op de avond een groen licht kreeg, viel af en moet het spel verlaten. Weliswaar met de mogelijkheid om ‘De Mol’nog te helpen en het spel volgende week mee te beïnvloeden. Op welke manier? Dat is één groot vraagteken.



Voor afvaller Salim was zijn vertrek best wel een verrassing. “Ik dacht persoonlijk natuurlijk dat ik juist zat omdat ik eerst een groen scherm kreeg. Je denkt dan uiteraard dat je goed bezig bent en ik had die tweede rode pijl dus niet verwacht. Je weet natuurlijk wel dat het moeilijker wordt, omdat de persoon met het rode scherm een gigantisch voordeel heeft, maar het was op dat moment toch echt schrikken voor mij. Ik hoop dan ook dat diegene die het rode scherm kreeg nu 100% zeker is van zijn/haar mol en het tot in de finale schopt”, lacht de afvaller van deze week.



Salim zal ook volgende week nog in ‘De Mol’ te zien zijn. “Ik moest een beetje bekomen in de auto. Ik besefte nog niet goed dat het afgelopen was. Opeens kreeg ik die boodschap en vraag van de mol. Dat hielp wel om het abrupte afscheid te verzachten. Je ligt dan wel uit het spel maar opeens ook weer niet. Maar daar kan ik verder nog niets over verklappen”, glimlacht Salim.



Er blijven nu nog 5 deelnemers over, één van hen is De Mol. Maar wie oh wie?