.
News Image

Afscheid van Ke Riema in Antwerpen - met foto's

Sober afscheid van tekstschrijfster "Eenzaam zonder jou".

Zaterdagochtend werd in Antwerpen afscheid genomen van Ke Riema ofwel Marieke Wuyts. De tekstschrijfster van onder andere "Eenzaam zonder jou" zou volgende zomer 100 worden maar het heeft niet mogen zijn. Marieke werd in het begin van de Eerste Wereldoorlog geboren waarna het gezin Wuyts naar Nederlands trok waar Marieke opgroeide. Maar gelukkig keerde de familie Wuyts terug naar Antwerpen waar Marieke al op jonge leeftijd op alle artistieke vlakken creatief was.
Na de Tweede Wereldoorlog ging Marieke zich steeds meer bezighouden met het schrijven van teksten. Het was bijvoorbeeld zij die aan de wieg van de carrière van Will Ferdy stond en die hem introduceerde bij Wim Sonneveld. Maar Ke Riema, haar echte naam maar met de drie lettergrepen omgedraaid, was nog veel actiever.

Zo schreef ze in 1960 onder andere "Een hutje op de heide" voor Bobbejaan Schoepen". Voor Marva schreef ze onder andere "Laat ons goede vrienden zijn", terwijl ze voor Will Tura tientallen hits schreef. In de jaren 60 schreef Ke Riema héél intens voor Will Tura en had ze een goede band met Jean Kluger. Will Ferdy heeft heel wat mooie momenten met Ke Riema meegemaakt en dankt onder andere zijn hit "Christine" aan haar. Onder andere Johnny White, Rocco Granata, Jacques Raymond en vele anderen kwamen in de jaren 60 en 70 met Ke Riema in contact.

Doordat Ke Riema geen kinderen had en toch al 99 jaar was geworden, was er weinig volk op haar begrafenis. Onder andere een zwaar aangeslagen Will Ferdy, Marijn Devalck, Jacques Raymond, Terry Van Ginderen en Rocco Granata kwamen afscheid nemen van een heel lieve vrouw die nooit vergeten zal worden want haar muziek zal nog lang meegaan, zeker weten.

Bio van Ke Riema

Meer Over:

Ke Riema