.
News Image

Afscheid van Jane Peter - met foto's

Maandag namen we samen met Linda en Sven De Ridder afscheid van hun moeder Jane Peter.

In Schilde namen Linda en Sven De Ridder, geruggesteund door familie, vrienden en collega's, afscheid van hun mama Jane Peter.

Toegeven, echt gekend hebben we Jane Peter niet, tenzij van haar rol als Tante Josée in onder andere Bompa en Chez Bompa Lawijt. Maar tijdens de afscheidsplechtigheid hoorden we wat voor mooie en sympathieke dame de mama van Linda en Sven De Ridder wel was. Linda is de oudste zus van Sven De Ridder. Zij had ooit een wens: een broer krijgen en die kreeg ze. Mama Jane was streng maar kon meteen ook vriendelijk zijn. Eén van de mooie momenten tijdens de plechtigheid zijn de speeches van haar familie, ook van haar schoonzoon en schoondochter. Zij beschouwden Jane als hun eigen mama en Jane zag haar aangetrouwde kinderen als haar eigen kinderen. Vier kleinkinderen had Jane en Sven omschreef op een mooie manier hoe elk van die vier kleinkinderen één van de pijlers van zijn moeder hebben overgenomen. Zowel Linda als Sven hielden een emotioneel eerbetoon aan hun mama en het was duidelijk dat zij hun mama enorm graag zagen en het afscheid een groot verlies is. Sven mocht een tijdje geleden samen met zijn moeder naar New York en die reis zal hij nooit vergeten. In alle opzichten was de reis - ondanks de zwakkere gezondheid van zijn moeder - een succes.

Maar liefst drie keer vocht Jane tegen de ziekte met de grote K. Drie keer stak ze haar middelvinger op en overwon ze die ziekte. Jane was een moedige dame die eind vorig jaar voelde dat haar tijd gekomen was. Nog één keer werd Kerstmis met de volledige familie gevierd, goed wetende dat het de laatste keer zou zijn. Begin dit jaar was het al bijna zover maar toch kwam Jane er weer bovenop. Tot enkele weken geleden zij weer naar het ziekenhuis moest. Zij wou en zou in het Middelheimziekenhuis verzorgd worden. Daar overleed ze op donderdag 25 april 2014. Dat de afscheidsplechtigheid van Jane pas maandag plaats vond had een goede reden: de mama van Linda en Sven wou absoluut een begrafenis op een maandag. Haar laatste wens werd werkelijkheid.
Met Jane Peter verliest de theaterwereld een boegbeeld maar Linda en Sven een fantastische mama, daar twijfelen we geen moment aan. Sven had ook nog één wens: een lang staande ovatie bij het afscheid van zijn moeder en die kreeg ze ook.
We wensen de familie van Jane Peter sterkte bij dit verlies.

Bio van Jane Peter, Sven De Ridder en Linda De Ridder