.
News Image

Aflevering 'Axel Gaat Binnen' door rechter verboden

VTM gaat in beroep.


Maandag werd de normale aflevering van 'Axel Gaat Binnen' last-minute vervangen. Dat moest VTM wel doen omdat de aflevering met beelden die in het Forensisch Psychiatrisch Centrum opgenomen door de rechter werd verboden.

Een advocaat van één van de betrokkenen in de uitzending had een eenzijdig verzoekschrift ingediend en de rechtbank van eerste aanleg oordeelde maandag dat de vordering wordt toegekend. Opvallend: VTM noch Axel Daeseleire werden in de zaak gehoord.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “We zijn verbaasd dat vandaag bij hoogdringendheid gevraagd werd deze aflevering niet uit te zenden, zeker omdat de opnames van vele maanden geleden dateren. Alle betrokkenen die aan het woord komen in de uitzending hebben hun toestemming verleend. Er is ook zorgvuldig overleg geweest met het Forensisch Psychiatrisch Centrum om alles op een respectvolle manier in beeld te brengen. Zij hebben ook alle beelden bekeken en goedgekeurd. Met dit eenzijdig verzoekschrift hebben we ons niet eens kunnen verweren voor de rechtbank. We zijn al bezig met het aantekenen van beroep tegen deze eenzijdige actie, zodat we kunnen aantonen dat dit programma met de nodige toestemmingen en het nodige respect werd geproduceerd. We kijken dus met vertrouwen een vervolg tegemoet.”

Uiteindelijk werd de aflevering met beelden uit het K7, het gespecialiseerd revalidatiecentrum van UZ Gent uitgezonden.