.
Adriaan Van den Hoof - Switch
zaterdag 21 mei 2022

Adriaan Van den Hoof beschuldigd van stalking en fysiek geweld

Is dit de reden waarom hij Switch niet meer presenteert?

Amper één week nadat de VRT communiceerde dat Adriaan Van den Hoof deze zomer ‘Switch’ niet meer zal presenteren, raakt bekend dat er over de presentator bij de VRT klachten zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag.

Volgens Het Laatste Nieuws kreeg de VRT de afgelopen jaren minstens twee klachten over het gedrag van Adriaan Van den Hoof, ook bij het productiehuis van ‘Switch’ zou er een anonieme brief bezorgd zijn.
De klachten die bij de openbare omroep ingediend zouden zijn, zouden zich in de privésfeer hebben afgespeeld, er zijn geen klachten over zaken die zich achter de schermen van ‘Switch’ zouden hebben afgespeeld.
“Er zijn tegen mijn nooit formele klachten ingediend bij de VRT, noch elders. Er loopt ook geen enkel gerechtelijk onderzoek, daar wil ik toch duidelijk over zijn”, reageert Adriaan Van den Hoof in Het Laatste Nieuws. “Bovendien is er afgesproken met de VRT om na de zomer opnieuw samen te zitten om nieuwe projecten te bekijken. Dat lijkt mij toch geen slecht teken”, gaat Van den Hoof verder.

Bekijk ook deze items over Adriaan Van den Hoof:

Bio van Adriaan Van den Hoof