.
News Image

Adil & Bilall palmen beroemde rode trappen in op wereldpremière van Rebel

Om middernacht was het aan hen.

Rebel, de nieuwste film van Belgisch regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah, is zonet in wereldpremière gegaan op het Filmfestival van Cannes waar ze samen met de acteurs Aboubakr Bensaïhi, Amir El Arbi, Lubna Azabal en Tara Abboud de befaamde 'montée des marches' naar het Palais des Festivals hebben gedaan.

De film is een productie van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar. Naast Adil en Bilall, schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer, Oum en Bakr instonden voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch International. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Rebel is een Caviar productie, in coproductie met Beluga Tree, Calach Films & Le Collectif 64, en komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Screen Flanders, Région de Bruxelles-Capitale via screen.brussels, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, La coopération belge au développement, Sabam for Culture, Luxembourg Film Fund, Royal Film Commission - Jordan (RFC), Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Eurimages, VRT, RTBF (Télévision belge), VOO & Be tv, Telenet, Streamz, Just Entertainment, Bac Films, Canal+, Cine+, Tax Shelter van de de Belgische Federale Overheid door Caviar Film Financing en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Bio van Adil El Arbi en Bilall Fallah