.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
dinsdag 2 november 2021

Acid is nieuwkomer in ‘De Slimste Mens’, wie valt af?

Wie gaat er door?

Wat een geweldige humoristische aflevering van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. We hebben vanochtend goed gelachen met de humor van onder andere James Cooke en Erik Van Looy. Maar ook nieuwkomer Laura Tesoro heeft ons meermaals doen lachen. Haar tanden die uitvallen, het overgeven in de handtas van de mama van Laura Tesoro en haar reactie toen zij het antwoord op de eerste vraag al niet was tot de verkrachting van Mega Mindy en Gloria Monserez die even dacht dat Erik Van Looy echt iets kreeg, het was zeker geen saaie aflevering.

En toch werd er niet bijzonder goed gescoord. Steven Van Gucht kon het finalespel vermijden, Gloria en Laura mochten onder elkaar uitvechten wie er dinsdag niet meer terug mocht komen. Gloria speelde het best en exit Laura Tesoro dus. Afvallen na amper één aflevering is nooit leuk, maar zij heeft zich echt wel geamuseerd tijdens de opnames.

Dinsdagavond zien we Acid, oftewel Nathan Vandergunst, voor het eerst aan het werk. Wie Acid is? Wel, dat is een Vlaamse Youtuber die vooral gekend is van zijn vreemde taaltje, een mix tussen (West-)Vlaams en Nederlands, omdat veel van zijn kijkers uit Nederland komen. Acid schuwt ook de controverse niet. Zo belandde hij in een Youtube-oorlog met CEMI (Céline Dept en Michiel Callebaut) die hem beschuldigden van cyberpesten. Door de grote fanbases van beide influencers escaleerde de hetze en werd het een item die de nationale pers haalde. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle opperde naar aanleiding van de feiten zelfs om een gedragscode voor influencers op te stellen. Hopelijk komt het vanavond niet tot een aanvaring tussen hem, Gloria Monserez, Steven Van Gucht, Erik Van Looy of de jury van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.