.
News Image

AB steunt Music For Life

In het kader van 'Music for Life' van Studio Brussel, zal AB (Ancienne Belgique in Brussel) verschillende speciale acties op touw zetten ten voordele de vzw Bij ons-Chez nous- een Brusselse vereniging voor thuislozen en kansarmen.



Deze vzw is gevestigd op een boogscheut van de AB. Zij bieden een laagdrempelig en warmhartig dagonthaal voor thuislozen in hartje Brussel en zijn erkend als 'Vereniging waar armen het woord nemen'. Dagelijks vinden meer dan 60 thuislozen en mensen in armoede er een deur die voor hen openstaat, een warm onthaal, een kop koffie, een warme maaltijd voor 1€, een douche, sociale ondersteuning,... En ook met de vrijwilligerswerking, de groepswerking Ressort en de vrouwenwerking voor thuisloze vrouwen Chez Ailes zoekt Bij Ons/Chez Nous samen met haar bezoekers naar kleine maar krachtige antwoorden op problemen rond armoede, thuisloosheid en uitsluiting.



Concreet heeft de AB volgende acties in petto:

1. Een geldinzameling tijdens de 4 uitverkochte concerten van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband op 15, 17 en 21 (15u+20u) december. We vragen het publiek om met broekzakken vol kleingeld naar het concert te komen, want we zullen rondgaan met de pet.

Voor elke 1.000€ die we ophalen voor de vzw, zal de band een extra bisnummer spelen.



2. Op woensdag 17 december zal er een van de befaamde AB Backstagekoks (Marie-José Berto) bij Chez Nous-Bij ons het middagmaal verzorgen.



3. Ook op woensdag 17 december nodigt AB de Brusselse daklozen en kansarmen om 16u uit voor een exclusief concert van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband in de AB.



4. Tenslotte zal AB een muziekinstallatie schenken en plaatsen in de ontmoetingsruimte van de vzw.


Bio van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band