.
Aaron Blommaert in Familie - aflevering 7266
zondag 17 december 2023

Aaron Blommaert: “Hij ziet niet dat er een probleem is”

Ook al proberen ze hem dat duidelijk te maken

Door Aaron Blommaerts personage Raven is er weer wat meer pit te zien in ‘Familie’. Raven doorstaat een moeilijke tijd door zijn drugsverslaving en zijn wil om af te kicken. Hoewel zijn familie al heel wat pogingen heeft gedaan om hem te helpen, botsten die tegen een muur. Iets wat veel familie van drugsverslaafden zullen herkennen.

“De familie doet in de serie veel pogingen, maar Raven ziet niet in dat er een probleem is. Na een tijdje wel, hij zegt: 'Ik wil stoppen' en hij meent dat ook, maar het lukt niet”, vertelt Aaron in Het Laatste Nieuws.

Voor het verhaal van Raven lieten de makers zich inspireren op het verhaal van David Ketteridge, een ex-drugsgebruiker. Hij herkent veel elementen van Ravens strijd tegen drugs uit zijn tijd waarin hij vocht tegen de verslaving.

“Ik heb tien jaar gevochten met mijn verslaving, maar ik zal je zeggen: mijn familie nog langer. Op alle manieren hebben ze geprobeerd mij te helpen. Jarenlang hebben die mensen 's nachts niet kunnen slapen, bang dat de politie aan de deur ging staan. 'Hij is er niet meer.' Iedereen zag dat ik een probleem had, maar zelf heb ik het tien jaar ontkend. Bij mij ging het om drugs, maar ik zie dezelfde systematieken bij andere verslavingen. Het is een vlucht van de realiteit.”