.
Aaron Blommaert
woensdag 20 december 2023

Aaron Blommaert: “Dat is niet ongebruikelijk in mijn leefwereld”

Maar hij vermijdt het toch liever

In ‘Familie’ zet Aaron Blommaert een knap staaltje acteerwerk neer. Hij speelt de drugsverslaafde Raven en doet dat heel realistisch. Ook al was het niet altijd makkelijk, Aaron had mensen bij wie hij terecht kon om zijn personage zo realistisch mogelijk neer te zetten.

Ondertussen is zijn personage tot het besef gekomen dat hij moet afkicken. Jammer genoeg gebeurt dat nadat Raven bij een dodelijk ongeval betrokken raakt, maar waarbij hij zelf al bewusteloos is door de drugs.

Dat is volgens ex-gebruiker David Ketteridge heel herkenbaar voor veel verslaafden. Zij willen pas verandering wanneer ze merken dat hun gedrag consequenties heeft.

Aaron heeft veel met David gepraat, maar ook met andere druggebruikers. Dat vond hij nodig om zijn personage zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten.

“Ik heb eerst in m'n eigen omgeving gepraat met mensen van wie ik wist dat ze tijdens het uitgaan weleens iets pakken. Een bolletje of zo. Wat ze me vertelden, is dat de eerste keer leuk is, maar dat het daarna moeilijk is om iets nog leuk te vinden zónder. Gewoon op café gaan en iets drinken: daar vinden ze niks meer aan. Drugs zijn in mijn leefwereld niet ongebruikelijk. Ze worden mij regelmatig aangeboden en ik zou liegen als ik zei dat ik er nooit over heb nagedacht. 'Wat als ik het nu eens zou doen?' Maar als ik zie wat het aanricht bij mensen, ben ik blij dat ik het nooit heb gedaan.”