.
Aaron Blommaert in Familie - aflevering 7296
donderdag 14 december 2023

Aaron Blommaert: “Alles moest kloppen”

Hij wilde het geloofwaardig neerzetten

Dat Aaron Blommaert kan acteren, dat bewijst hij nu meer dan ooit door zijn rol als de drugsverslaafde Raven in ‘Familie’. Zijn verhaal is gebaseerd op dat van een ex-gebruiker, David Ketteridge.

Gelukkig zien we niet alleen het negatieve van zijn personage, maar zien we ook dat hij maar al te graag wil afkicken van de drugs. En dat was een belangrijk aspect dat ze ook in de verhaallijn wilden verwerken.

“We wisten al snel dat we een hersteltraject in het verhaal wilden steken, alleen: het moest kloppen. Hoe loopt zo'n traject? Welke fases gaan eraan vooraf? In een reeks als 'Familie' heb je niet altijd de tijd en de ruimte om onderwerpen diep uit te spitten. Met dit thema wilden we dat uitdrukkelijk wél doen. Zo kwam David aan boord. Het scenario is grotendeels geïnspireerd op hem en wat hij heeft meegemaakt”, legt Blommaert uit in Het Laatste Nieuws.

En David kan alleen maar beamen dat het verhaal van Raven heel geloofwaardig is neergezet en dat ook alles wel degelijk klopt met hoe het er in de werkelijkheid aan toe kan gaan.

“Mensen beginnen vrijwel altijd met drugs of alcohol omdat ze iets proberen op te lossen. Bij mij was het ook zo. Ik was onzeker en wist niet goed waar ik bij hoorde, maar als ik drank of drugs gebruikte, kreeg ik zelfvertrouwen. Waardoor ik meer aankon. Meer durfde. Tot ik zoveel drugs nam dat het zelfvertrouwen verdween. Dat is typisch. Drugs geven een korte 'up', maar ze jagen je ook heel snel de dieperik in.”